• Evitar l'error de Companys!
Evitar l'error de Companys!
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

Evitar l'error de Companys!

Tarradellas i la lliçó dels Fets d'Octubre

Esculies, Joan

Editorial: Edicions de 1984

Colección: De bat a bat ; 28

Número de páginas: 160 págs.  21.0 x 14.0 cm  

Fecha de edición: 01-09-2014

EAN: 9788415835431

ISBN: 978-84-15835-43-1

Precio: 21.00 $

En el marc del procs sobiranista actual, el catalanisme t ms present que mai la data del 6 d'octubre de 1934. Aleshores, Llus Companys va proclamar l'Estat Catal de la Repblica Federal Espanyola i va acabar a la pres. Vuitanta anys desprs, poltics, periodistes i tertulians empren el gest del president de la Generalitat per defensar o negar les possibilitats d'una proclamaci unilateral d'independncia. En aquest joc, la figura de Josep Tarradellas s'usa sovint com a sinnim de moderaci, del poltic que no se salta les regles establertes.
Aquest assaig dna la volta a aquesta visi i presenta un poltic que va patir les conseqncies derivades dels anomenats Fets d'Octubre. Contra la imatge de moderaci, Tarradellas va extreure una lli d'aquell moment per no repetir el que ell va considerar l'error de Companys: no mantenir la unitat del catalanisme i supeditar la poltica catalana a l'espanyola.
Per als qui creieu que ja ho sabeu tot sobre Tarradellas, per als seus defensors i detractors, per als qui imagineu el seu posicionament en el procs actual, en definitiva, per als qui useu el seu nom en va, aquest s el vostre llibre.

 

Características

Idioma:
Catalán
País de edición:
España
Encuadernación:
Rústica
Suscrbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)