• Igualtat lingüística
Igualtat lingüística
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

Igualtat lingüística

capgirar el desús i la subordinació

Esteve i Gómez, Alfons
Esteve i Gómez, Francesc

Editorial: Onada

Colección: Biblioteca La nau . Minor ; 13

Número de páginas: 176 págs.  21.0 x 15.0 cm  

Fecha de edición: 01-04-2019

EAN: 9788417638313

ISBN: 978-84-17638-31-3

Precio: 22.00 $

Igualtat lingstica. Capgirar el dess i la subordinaci s una proposta alhora ambiciosa i realista per a superar les desigualtats clamoroses en drets i espais ds lingstics al Pas Valenci. Proposa anar ms enll dels dos enfocaments principals amb qu sha abordat la situaci de la llengua: duna banda, les reflexions teriques, amb aportacions interessants, per amb poques concrecions prctiques i programtiques, i de laltra, un programa poltic difs, centrat en lensenyament i en la promoci i el voluntarisme com a mtodes. Constata, aix mateix, el fracs de la Llei ds i ensenyament del valenci, que ha perms greus retrocessos en el coneixement i ls i que sha revelat intil per a arribar a una mnima normalitat, fins i tot en lnic mbit que la llei regula, leducatiu.
Enfront daix, els autors propugnen un model basat en la igualtat lingstica com a concepte clau: en el mtode i en els objectius que cal assolir en un termini curt i mitj, amb equiparaci en s i drets efectius, seguint el cam de dues lleis rellevants, la de poltica lingstica de Catalunya i la digualtat de persones LGTBI recentment aprovada per les Corts Valencianes. Aquest model no naix del buit: es basa en lexperincia reeixida a la Universitat de Valncia, que ha aconseguit prcticament duplicar la docncia en valenci en noms set anys.
En la seua lnia prctica i programtica, el llibre cont una proposta de llei digualtat lingstica i de reglament municipal.

 

Características

Idioma:
Catalán
País de edición:
España
Encuadernación:
Rústica
Suscrbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)