• L'ofici de torrer
L'ofici de torrer
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

L'ofici de torrer

Aparicio i Apascal, Ángel

Editorial: Lleonard Muntaner

Colección: Panorama de les Illes Balears ; 40

Número de páginas: 88 págs.  

Fecha de edición: 25-04-2017

EAN: 9788416554751

ISBN: 978-84-16554-75-1

Precio: 15.00 $

El volum que teniu a les mans, fruit duna acurada recerca histrica, pretn donar a conixer un antic ofici ja extingit com va ser el de torrer. Lautor destaca la importncia de la funci dels torrers en el desenvolupament histric de lilla i els considera una pea clau i imprescindible en el sistema de vigilncia costanera.
ngel Aparicio, a ms, tracta duna manera planera, i alhora meticulosa, la vida quotidiana a una torre i analitza qestions de carcter ms complex i controvertit, com la convivncia, les penries i les calamitats dels primers talaiers, la higiene, lalimentaci o laspecte sanitari. Escomet tamb matisos que fan referncia a la pressi psicolgica per lallament, la para o langoixa del torrer davant el temor de ser capturat o mort, situacions que en definitiva marcaven la pauta del dia a dia.
Aix mateix, en el llibre es revisa la dinmica del sistema de vigilncia en el darrer ter del segle XIX i es planteja un tema poc tractat, el de la creaci i posterior abolici del Cos de Torrers, nic i exclusiu en tot lestat espanyol

 

Características

Idioma:
Catalán
País de edición:
España
Encuadernación:
Rústica
Suscrbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)