• Muntanyes de formatge
Muntanyes de formatge
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

Muntanyes de formatge

transformacions productives i patrimonialització a l'Urgellet i el Baridà

Mármol, Camila del

Editorial: Generalitat de Catalunya

Colección: Temes d'etnologia de Catalunya ; 27

Número de páginas: 201 págs.  23.0 x 16.0 cm  

Fecha de edición: 01-11-2017

EAN: 9788439394778

ISBN: 978-84-393-9477-8

Precio (sin IVA): 11,54 €

Precio (IVA incluído): 12,00 €

Aquest llibre té com a objectiu l'estudi de les transformacions socials i productives que han tingut lloc al territori del Baridà i l'Urgellet durant el segle XX, al cor de la comarca de l'Alt Urgell. La producció làctia ha estat un fenomen fonamental per entendre el desenvolupament econòmic, polític i cultural del Pirineu durant el segle XX. L'estudi dels fenòmens relacionats amb la llet ens permet resseguir tota una sèrie de realitats que han marcat el pas de l'últim segle i ens dóna claus per apropar-nos a molts dels fenòmens contemporanis. En un context de transformacions importants al territori, analitzem la producció lletera i formatgera de les últimes dècades en el marc dels processos de patrimonialització.
L'anàlisi de les formes en què els territoris i els seus habitants es relacionen amb el seu passat no ens ha de portar a debats estèrils sobre la invenció de la tradició o sobre la veracitat dels passats en qüestió. Ben al contrari, el que ens ha interessat en aquest llibre és explorar els usos del passat de cara al futur, amb la mirada posada en la voluntat dels habitants, empreses i institucions locals de construir possibilitats per viure i habitar el territori. Les dinàmiques globals i els mercats d'escala determinen els marges de desenvolupament de moltes àrees rurals, però deixen també finestres a través de les quals podem entreveure l'enginy i inventiva de les societats locals a l'hora de garantir un futur viable. A aquestes muntanyes, relacionades amb la llet i el formatge de maneres diverses des de fa segles, es continuen buscant camins que portin a nous futurs, futurs que miren al passat i l'interpreten, però sempre des del present que habiten.

 

Suscríbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)




Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0