• Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa
Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa

Landscape, ethnography and rituals at Penyagolosa

García Esparza, Juan Antonio (ed.)

Editorial: Universitat Jaume I, Servei de Comunicació i Publicacions

Editorial: Diputació Provincial de Castelló

Colección: Biblioteca de les aules ; 27

Número de páginas: 289 págs.  21.0 x 15.0 cm  

Fecha de edición: 19-09-2017

EAN: 9788416546473

ISBN: 978-84-16546-47-3

Precio: 20.50 $

L'estudi de Penyagolosa i les anlisis histriques, contempornies i multidisciplinries que aporten els experts, acadmics i tcnics en aquesta obra, enriqueixen i identifiquen el carcter d'aquest paisatge cultural, rural i vernacle mediterrani sobre la base de les creences, els simbolismes, la humilitat, l'honestedat, la sinceritat, el culte... i com tot a queda reflectit en el paisatge a travs de valors materials i immaterials. Aquests valors sn el resultat d'un entorn geogrfic, hum i cultural, nic i inigualable, representatiu d'una rea geogrfica frgil, els usos i costums de la qual s'han vist determinats per l'orografia i l'oratge.
Aix, Penyagolosa, ents com un paisatge rural d'alta i mitja muntanya de l'interior de Castell, esdev l'espai fsic i cultural en el qual encara avui existeixen evidncies de formes de vida pretrita com sn construccions, camins medievals de comer, comunicaci i peregrinaci... Un paisatge que es podria denominar "de necessitat i fe" propi de la cultura dels segles XIII i XIV de l'arc mediterrani i que en l'actualitat es troba en fase d'evoluci, transformaci, adaptaci i reconstrucci. La societat que l'habita ara s de vital importncia per a la projecci de Penyagolosa cap al futur.

El estudio de Penyagolosa y los anlisis histricos, contemporneos y multidisciplinares que aportan los expertos, acadmicos y tcnicos en esta obra, enriquecen e identifican el carcter de este paisaje cultural, rural y vernculo mediterrneo en base a las creencias, los simbolismos, la humildad, la honestidad, la sinceridad, el culto... y como todo esto queda reflejado en el paisaje a travs de valores materiales e inmateriales. Estos valores son el resultado de un entorno geogrfico, humano y cultural, nico e inigualable, representativo de un rea geogrfica frgil, los usos y costumbres de la cual se han visto determinados por la orografa y el tiempo.
As, Penyagolosa, entendido como un paisaje rural de alta y media montaa del interior de Castelln, acontece el espacio fsico y cultural en el cual todava hoy existen evidencias de formas de vida pretrita cmo son construcciones, caminos medievales de comercio, comunicacin y peregrinacin... Un paisaje que se podra denominar "de necesidad y fe" propio de la cultura de los siglos XIII y XIV del arco mediterrneo y que en la actualidad se encuentra en fase de evolucin, transformacin, adaptacin y reconstruccin. La sociedad que lo habita ahora es de vital importancia para la proyeccin de Penyagolosa hacia el futuro.

 

Características

Idioma:
Catalán / Inglés / Español
País de edición:
España
Encuadernación:
Rústica
Tipo de edición:
Edicin multilinge
Suscrbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)