• Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa
Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa
Disponibilidad:
Según respuesta del editor
Comprar

Paisatge, etnogafia i rituals a Penyagolosa

Landscape, ethnography and rituals at Penyagolosa

García Esparza, Juan Antonio (ed.)

Editorial: Universitat Jaume I, Servei de Comunicació i Publicacions

Editorial: Diputació Provincial de Castelló

Colección: Biblioteca de les aules ; 27

Número de páginas: 289 págs.  21.0 x 15.0 cm  

Fecha de edición: 19-09-2017

EAN: 9788416546473

ISBN: 978-84-16546-47-3

Precio: 22.50 $

L'estudi de Penyagolosa i les anàlisis històriques, contemporànies i multidisciplinàries que aporten els experts, acadèmics i tècnics en aquesta obra, enriqueixen i identifiquen el caràcter d'aquest paisatge cultural, rural i vernacle mediterrani sobre la base de les creences, els simbolismes, la humilitat, l'honestedat, la sinceritat, el culte... i com tot açò queda reflectit en el paisatge a través de valors materials i immaterials. Aquests valors són el resultat d'un entorn geogràfic, humà i cultural, únic i inigualable, representatiu d'una àrea geogràfica fràgil, els usos i costums de la qual s'han vist determinats per l'orografia i l'oratge.
Així, Penyagolosa, entés com un paisatge rural d'alta i mitja muntanya de l'interior de Castelló, esdevé l'espai físic i cultural en el qual encara avui existeixen evidències de formes de vida pretèrita com són construccions, camins medievals de comerç, comunicació i peregrinació... Un paisatge que es podria denominar "de necessitat i fe" propi de la cultura dels segles XIII i XIV de l'arc mediterrani i que en l'actualitat es troba en fase d'evolució, transformació, adaptació i reconstrucció. La societat que l'habita ara és de vital importància per a la projecció de Penyagolosa cap al futur.

El estudio de Penyagolosa y los análisis históricos, contemporáneos y multidisciplinares que aportan los expertos, académicos y técnicos en esta obra, enriquecen e identifican el carácter de este paisaje cultural, rural y vernáculo mediterráneo en base a las creencias, los simbolismos, la humildad, la honestidad, la sinceridad, el culto... y como todo esto queda reflejado en el paisaje a través de valores materiales e inmateriales. Estos valores son el resultado de un entorno geográfico, humano y cultural, único e inigualable, representativo de un área geográfica frágil, los usos y costumbres de la cual se han visto determinados por la orografía y el tiempo.
Así, Penyagolosa, entendido como un paisaje rural de alta y media montaña del interior de Castellón, acontece el espacio físico y cultural en el cual todavía hoy existen evidencias de formas de vida pretérita cómo son construcciones, caminos medievales de comercio, comunicación y peregrinación... Un paisaje que se podría denominar "de necesidad y fe" propio de la cultura de los siglos XIII y XIV del arco mediterráneo y que en la actualidad se encuentra en fase de evolución, transformación, adaptación y reconstrucción. La sociedad que lo habita ahora es de vital importancia para la proyección de Penyagolosa hacia el futuro.

 

Características

Idioma:
Catalán / Inglés / Español
País de edición:
España
Encuadernación:
Rústica
Tipo de edición:
Edición multilingüe
Suscríbete a nuestra newsletter
© 2023 Pórtico Librerías
Muñoz Seca, 6 - 50005 Zaragoza (Spain)